Nieuws

Film: Circulaire broedplek – Kunst als fundament

Wat is de rol van kunst in de ontwikkeling van het circulaire maakgebied Werkspoorkwartier? In de minidocumentaire Circulaire broedplek – Kunst als fundament delen Arlette Kerkhof van HKU, Arna Notten van DePlaatsmaker en Sjaan van Riel van De Maakruimte hun visie. Deze film is onderdeel van de filmserie Werkspoorkwartier Utrecht, creatief en circulair maakgebied. Eerder zijn drie delen verschenen met elk een andere focus.

> Bekijk de film:

HKU, DePlaatsmaker en De Maakruimte

De Havenloods met buitenterrein

HKU is vanaf het begin betrokken bij het project Werkspoorkwartier. Studenten van HKU hebben samen met ondernemers en DePlaatsmaker als opdrachtgevers, gewerkt aan ontwerpen voor gebouwen zoals Het Hof van Cartesius, de Werkspoorfabriek en De Havenloods met buitenterrein. DePlaatsmaker organiseert ruimte voor kunstenaars, creatieven en culturele instellingen en werkt samen met HKU en andere creatieve beroepsopleidingen. De Maakruimte ondersteunt DePlaatsmaker in Werkspoorkwartier door makers en leerlingen aan elkaar te verbinden met het geven van workshops en trainingen.

Filmserie creatief, circulair maakgebied

Werkspoorkwartier Utrecht minidocumentaire circulaire gebiedsontwikkelingIn Werkspoorkwartier staan creatief en circulair centraal. Ontmoet de makers en hun initiatieven in de filmserie Werkspoorkwartier Utrecht, creatief en circulair maakgebied. Eerder verschenen de afleveringen Circulaire nieuwbouw – De kracht van collectief, Circulaire renovatie – Oude gebouwen met een modulaire invulling en Circulaire hub – Restafval als bouwmateriaal.

Met project Werkspoorkwartier: creatief, circulair maakgebied transformeert het gebied tot een toonaangevend vestigingsgebied. Het project en de filmserie zijn mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

> Bekijk de hele filmserie