Nieuws

Film: Circulaire renovatie – Oude gebouwen met een modulaire invulling

Hoe kun je een verouderde fabriekshal circulair renoveren? Ontdek de duurzame herontwikkeling van de Werkspoorfabriek in Utrecht met Gabrielle (Erfgoed Werkspoor Utrecht) en Eldin (Sustainer Homes) in de film ‘Circulaire renovatie – Oude gebouwen met een modulaire invulling’. Deze aflevering is onderdeel van de filmserie Werkspoorkwartier Utrecht, creatief en circulair maakgebied.

Bedrijfsverzamelgebouw Werkspoorfabriek

Tot in de jaren zeventig stond de 175-meter lange hal in het teken van treinen en bruggen maken. Nu is de Werkspoorfabriek een plek van ontmoeting, waar creatieve makers samenwerken en groeien. Een fundament van het bedrijfsverzamelgebouw is de modulaire invulling: het circulaire box-in-box systeem van Sustainer Homes.

> Bekijk de film:

 

Filmserie creatief, circulair maakgebied

In Werkspoorkwartier staan creatief en circulair centraal. Ontmoet de makers en hun initiatieven in de filmserie Werkspoorkwartier Utrecht, creatief en circulair maakgebied. Eerder verscheen de aflevering ‘Circulaire hub- Restafval als bouwmateriaalover het opzetten van de circulaire hub in het gebied, Buurman Utrecht.

Met project Werkspoorkwartier: creatief, circulair maakgebied transformeert het gebied tot een toonaangevend vestigingsgebied. Het project en de filmserie zijn mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

> Bekijk de filmserie