Nieuws

Film: Restafval als bouwmateriaal – Het opzetten van een circulaire hub

Wat is het belang van een circulaire hub? En wat komt er allemaal kijken bij het opzetten ervan? Laura, Bianca en Simone van Buurman vertellen over hun uitdagingen en drijfveren in de minidocumentaire Circulaire hub – Restafval als bouwmateriaal. Deze aflevering is onderdeel van de filmserie Werkspoorkwartier Utrecht, creatief en circulair maakgebied.

Bekijk de film:

Wat is Buurman?

Circulaire hub Buurman Utrecht geeft restmaterialen een nieuw leven, in het Werkspoorkwartier en in de regio. Buurman verkoopt hergebruikte materialen, verhuurt werkplaatsen, geeft workshops in circulair bouwen en fungeert als materiaalscout voor circulair bouwmateriaal. In de film zie je bijvoorbeeld hoe Buurman Utrecht materialen inzamelt bij het gemeentelijk afvalscheidingsstation en zo lokaal hergebruik mogelijk maakt.

Filmserie creatief, circulair maakgebied

In Werkspoorkwartier staan creatief en circulair centraal. Ontmoet de makers en hun initiatieven in de filmserie Werkspoorkwartier Utrecht, creatief en circulair maakgebied. Dit jaar volgen nog twee afleveringen van de minidocumentaire.

Met project Werkspoorkwartier: creatief, circulair maakgebied transformeert het gebied tot een toonaangevend vestigingsgebied. Het project en de filmserie zijn mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.