plattegrond wagon- en bruggenfabriek Werkspoor

Nieuws

Gezocht: stagiair planologische ontwikkeling Werkspoorkwartier

Wil je leren hoe je een bedrijventerrein planologisch in kaart brengt? Werk je graag mee aan een onderzoek naar stedelijke ontwikkeling? Wil je historisch onderzoek maatschappelijk relevant maken? Een stage bij USI, regionale kennis- en innovatiemakelaar, biedt je de kans om bij te dragen aan duurzame ontwikkeling in Utrecht.

Schrijf de ‘circulair-economische’ geschiedenis van een bijzonder industrieterrein in Utrecht
Het Werkspoorkwartier transformeert in vijf jaar tot een aantrekkelijk vestigingsgebied voor creatieve en circulaire maakbedrijven. Het project ‘Werkspoorkwartier: Creatief Circulair Maakgebied’ verenigt hiervoor gebouweigenaren, mkb-bedrijven uit de bouw- en maaksector en kennisinstellingen, ondersteund vanuit het Europese EFRO-programma. Het Utrecht Sustainability Institute (USI) coördineert de samenwerking en treedt op als extern begeleider voor de onderzoeksstage planologie.

plattegrond wagon- en bruggenfabriek Werkspoor

Nulmeting
De afgelopen maanden heeft een masterstudent Geschiedenis van Politiek en Maatschappij van de UU de opkomst en ondergang van de Werkspoorfabriek, van 1918 tot 1970, in kaart gebracht. De onderzoekers en bedrijven die meewerken aan de huidige transformatie naar een creatief circulair maakgebied zoeken nu een ‘nulmeting’. Hoe heeft het gebied zich ontwikkeld na het vertrek van de oude Werkspoorfabriek? Zeg maar tussen 1970 en 2016? Hoe was het gebied er ‘aan toe’ voordat het EFRO project van start ging? Hoe circulair was en is het Werkspoorkwartier? We zoeken een ambitieuze stagiair die met deze vragen aan de slag wil gaan.

Meer lezen en aanmelden