Werkspoorkwartier Utrecht minidocumentaire circulaire gebiedsontwikkeling

Nieuws

Bekijk filmpje en presentaties van seminar Circulair Werkspoorkwartier

Wat zijn de circulaire lessen van Werkspoorkwartier in Utrecht? Welke kennis is er ontwikkeld over circulair bouwen en ondernemen? Bekijk het filmpje en de presentaties van het online seminar Circulair Werkspoorkwartier, onderdeel van de Week van de Circulaire Economie 2021.


> Bekijk de virtuele tour door Werkspoorkwartier:


Bekijk de presentaties:

> Circulaire gebiedsontwikkeling in Werkspoorkwartier – Noud van der Ven
> Ketens in Kaart – Evert Jan Velzing
> Circulair renoveren – Marvin Spitbaard en Jesus Rosales Carreon
> Herontwikkeling van De Machinerie – Mijke de Kok


Iconisch Werkspoorkwartier

Het Utrechtse bedrijventerrein Werkspoorkwartier is in de afgelopen vijf jaren ontwikkeld tot creatief, circulair maakgebied. Hieraan werkten diverse bedrijven uit het gebied, de Utrechtse kennisinstellingen Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht en Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Buurman Rotterdam, ingenieursbureau BOOT en Utrecht Sustainability Institute. De transformatie ging niet zonder slag of stoot, maar wel met succes: Werkspoorkwartier werd een nationaal icoon voor circulaire gebiedsontwikkeling.


Circulaire bouw- en gebiedsprojecten

Ben jij als onderzoeker of ontwikkelaar betrokken bij circulaire bouw- en gebiedsprojecten? De presentatoren nemen je mee op virtuele excursie door het gebied en vertellen je in het online seminar over de lessen die uit circulair bouwen en circulair ondernemen in Werkspoorkwartier zijn getrokken. Verschillende experts delen kennis over het inventariseren van circulariteit van bedrijfsgebouwen in het gebied, het creatief en circulair renoveren van de Werkspoorhallen en de circulariteit van de gebiedsontwikkeling.


Seminar

Het seminar is georganiseerd door Utrecht Sustainability Institute, Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht. Dit gebeurde tijdens de Week van de Circulaire Economie 2021, een nationaal initiatief dat het Nederlandse bedrijfsleven wil steunen in circulair ondernemen. Lees meer over het programma van het seminar.

 

 


Logo Europees Fonds voor Regionale OntwikkelingHet project ‘Werkspoorkwartier: creatief, circulair maakgebied’ wordt financieel ondersteund door het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling.