Nieuws

Volgende mijlpalen voor Werkspoorkwartier: Werkspoorpad en gebiedswebsite

Maart 2018 markeert twee nieuwe impulsen voor de ontwikkeling van het Utrechtse Werkspoorkwartier, namelijk de aanleg van het Werkspoorpad en de lancering van de nieuwe gebiedswebsite.

Start aanleg Werkspoorpad

Op 7 maart legde Wethouder Paulus Jansen de eerste steen van het Werkspoorpad, een volgende impuls voor het Utrechtse Werkspoorkwartier. Het pad is een groene verbinding tussen station Utrecht Zuilen en de Werkspoorhaven aan de andere kant van het bedrijventerrein. Het Werkspoorpad maakt het gebied, met een diversiteit aan functies en activiteiten, beter bereikbaar voor voetgangers. De verbinding is niet alleen prettig, maar creëert ook eenheid in het gebied. Op deze manier wordt het Werkspoorkwartier aantrekkelijker en gebruiksvriendelijker. Het Werkspoorpad is door de gemeente Utrecht gerealiseerd op initiatief van Charlotte Ernst en ontwerper Gerwin de Vries van FLUX Landscape Architecture.

Wethouder Paulus Jansen legt eerste steen Werkspoorpad. Foto: Aad van Vliet, CC by NC. 

Lancering gebiedswebsite

Een andere mijlpaal is de lancering van de gebiedswebsite van het Werkspoorkwartier. Deze site biedt een overzicht van de diversiteit aan bedrijven die in het Werkspoorkwartier gevestigd zijn en een agenda van de culturele en creatieve evenementen die er plaatsvinden. De gebiedswebsite verwijst naar deze projectwebsite van EFRO-project ‘Werkspoorkwartier: Creatief Circulair Maakgebied’ als ondersteuning van de transformatie van het gebied.