Nieuws

Videofragmenten over Het Hof van Cartesius tijdens Elfwegentocht

Dag 6 van de Elfwegentocht ging van start bij het Hof van Cartesius, de circulaire broedplaats die onderdeel is van het project ‘Werkspoorkwartier: Creatief, circulair maakgebied’. 

 

Over de Elfwegentocht – ‘Twee weken feest zonder een druppel benzine’
De droom van de Friese jeugd wordt van 1 t/m 14 juli 2018 werkelijkheid: in Fryslân reizen dan alle mensen met duurzame vervoermiddelen. Ook de andere provincies tonen hoe zij omgaan met klimaatverandering. Op 6 juli was de beurt aan Utrecht om innovaties te tonen. Als een van de slimme, groene initiatieven van de stad draagt Het Hof van Cartesius bij aan de ontwikkeling van de circulaire economie.

> Lees het Elfwegentocht verslag van dag 6 – Utrecht

> Bekijk een filmfragment over dag 6 – Utrecht: 

 

Videofragmenten
Verslaglegging van NPO laat zien hoe de circulaire proeftuin experimenteert met gebruikte materialen, zoals spoorrails die als pilaar ingezet worden. Met een bezoek aan Het Hof van Cartesius laat Utrecht zien hoe producten gebruikt worden die door anderen als afval worden gezien. Tevens wordt zichtbaar hoe de elektrische (deel)auto’s van Smart Solar Charging onderdeel zijn van het evenement vol duurzame alternatieven.

> Bekijk het NPO fragment.

 

Ook RTV Utrecht besteedt aandacht aan Het Hof van Cartesius tijdens de duurzame Elfwegentocht. In een videofragment komt onder andere een circulaire ondernemer aan bod die vertelt hoe zij werkt met gerecycelde materialen.

> Lees het RTV Utrecht artikel en bekijk de video.