Nieuws

Speedcourse Eerste Hulp bij Circulair Bouwen

Op 26 juni wordt in Utrecht de snelcursus ‘Eerste Hulp bij Circulair Bouwen’ gegeven. Dit gebeurt bij Het Hof van Cartesius, een van de locaties van project ‘Werkspoorkwartier: Creatief Circulair Maakgebied’. 

Speedcourse circulair bouwen
De circulaire economie gaat in de versnelling! Meer weten over wat de circulaire economie betekent voor het bouwproces? De speedcourse Eerste Hulp Bij Circulair Bouwen neemt deelnemers in hoog tempo mee door de laatste ontwikkelingen, inspirerende voorbeelden en praktische handvatten. Deze snelcursus is waardevol voor iedereen die actief is in het bouwproces en kennis willen maken met de basisprincipes van de circulaire economie en circulair bouwen.

 

Waarom circulair? 
De circulaire economie is steeds vaker onderwerp van gesprek. In deze nieuwe economie gaan we bewust om met grondstoffen en materialen en sluiten we kringlopen. Naast grootverbruiker van (hoofdzakelijke nieuwe) materialen is de bouwsector ook verantwoordelijk voor 40% van het totale afval in Nederland. Verder brengt de circulaire economie nieuwe rollen en verantwoordelijkheden met zich mee. Waar men in de lineaire economie een product (ver)kocht, gebruikt en weggooit, streven opdrachtgevers en opdrachtnemers nu voor het zo lang mogelijk in de kringloop houden van de producten.

Project Werkspoorkwartier: Circulair Creatief Maakgebied
De snelcursus wordt gegeven bij Het Hof van Cartesius in Utrecht. Deze circulaire hotspot is een van de locaties van EFRO-project ‘Werkspoorkwartier: Creatief Circulair Maakgebied’. Dit project transformeert het oude bedrijventerrein in de komende vier jaar tot een toonaangevend vestigingsgebied in Utrecht voor creatieve, circulaire maakbedrijven en startups.

 

Bekijk de flyer van de snelcursus.

Meer lezen over en aanmelden voor de snelcursus ‘Eerste Hulp bij Circulair Bouwen’.