Nieuws
Habitatsfactoren voor Circulaire Gebiedsontwikkeling
Werkspoorkwartier is de afgelopen vijf jaar ontwikkeld als ‘creatief, circulair maakgebied’. Maar kan het bedrijventerrein ook aangemerkt worden als voorbeeld voor “Circulaire Gebiedontwikkeling”? Deze vraag is door Noud van der Ven, Masterstudent planologie aan de Universiteit Utrecht onderzocht. En wat zijn dan de factoren die ervoor zorgen een gebiedsontwikkeling circulair te kunnen noemen?
Zijn conclusie: het EFRO-project heeft een goede impuls gegeven aan de circulaire economie in Werkspoorkwartier. Maar de samenwerking tussen overheid, ondernemen en onderwijs zou verankerd moeten worden om ontwikkelingen op gebiedsniveau te kunnen blijven realiseren. Waarbij het van groot belang is om Werkspoorkwartier betaalbaar te houden zodat er ruimte blijft voor experimenteren.
> Lees hier zijn volledig onderzoeksrapport
Kennisbank
Meer resultaten van studentenopdrachten van EFRO-projectpartners Hogeschool Utrecht, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en Universiteit Utrecht zijn te vinden in de kennisbank. De Werkspoorkwartier kennisbank biedt allerlei publicaties over en door het gebied.