Nieuws

Eurocommissaris Karmenu Vella opent binnentuin Het Hof van Cartesius

Hoog bezoek opende de binnentuin van Het Hof van Cartesius tijdens het openingsfestival van de EU Green Week op 21 mei in Utrecht. De klimaatadaptieve tuin wordt als een hofje omsloten door de drie circulaire paviljoens die hier het afgelopen jaar zijn opgetrokken uit gebruikte bouwmaterialen. Eurocommissaris Karmenu Vella en Utrechts wethouder Duurzaamheid Lot van Hooijdonk waren aanwezig bij deze volgende mijlpaal voor EFRO-project Werkspoorkwartier.

Eurocommissaris heeft mooie woorden voor Het Hof
Eurocommissaris Karmenu Vella sprak lovende woorden over Het Hof van Cartesius. Hij hoopt dat het project bijdraagt aan andere projecten, zowel in Nederland als in de EU. Volgens hem is het bevorderen van circulair hergebruik bij uitstek relevant, mede doordat de EU zelf niet rijk is aan grondstoffen.

 

EU Green Week 
De opening van de tuin bij het Hof van Cartesius was onderdeel van de EU Green Week, dat dit jaar in Utrecht haar kick-off beleefde. Het thema van EU Green Week (21 tot 25 mei 2018) is ‘Groenere steden voor een groenere toekomst’. In een concluderend rapport zegt Karmenu Vella: “Green Cities do better – they offer better quality of life to their citizens and new opportunities to business“.

De nieuwe binnentuin op de circulaire werkplek sloot hier mooi bij aan. Met het felgroene gras, de workshops mobiele tuin maken, het moestuinieren en de wadi voor het opvangen van regenwater. Naast de officiële opening van de binnentuin viel er veel circulairs te doen en te leren. Zoals een workshop food en foodwaste in de toekomstige stad. Of lessen doe-het-zelf met restmateriaal van Upcycle Society.

> Bekijk beeldmateriaal van de officiële opening van de binnentuin: