Nieuws

De Dag van de Architectuur in Werkspoorkwartier

In het weekend van 1, 2 en 3 juni 2018 viert Nederland ‘De Dag van de Architectuur’. Ook de stad Utrecht biedt een afwisselend programma aan iedereen met interesse in architectuur en stedelijke ontwikkeling. Onderdeel hiervan zijn de duurzame ontwikkelingen in het Werkspoorkwartier.

De Dag van de Architectuur toont wat architectuur en stedenbouw kunnen doen om snel groeiende steden leefbaar te houden. Maar er zijn ook andere uitdagingen die de stad veranderen, zoals klimaatproblemen. Dat vraagt om innovatie in de gebouwen en in de openbare ruimte. Ook Utrecht groeit. De stad maakt zich klaar voor morgen; gezond, circulair, energieneutraal.

hof van cartesius werkspoorkwartier architectuur utrecht

Foto: aorta.nu

Dag van de Architectuur in Utrecht
De Utrechtse Dag van de Architectuur 2018 biedt dé kans om binnen te kijken in de meest bijzondere gebouwen. In het Utrechtse programma staat onder andere een nadere kennismaking met het Werkspoorpad en de Werkspoorkathedraal. Dit gebeurt aan de hand van de vraag ‘Hoe bouw je samen aan je eigen stad en waar kun je zelf aan het stuur staan bij de ontwikkeling van een duurzame stad?’.

Tijdens De Dag van de Architectuur vertellen bevlogen initiatiefnemers en enthousiaste architecten hoe zij de stad mooier en duurzamer maken. Een van de deelnemers is Het Hof van Cartesius, onderdeel van project ‘Werkspoorkwartier: Creatief Circulair Maakgebied’. In het Werkspoorkwartier kunnen bezoekers kennismaken met deze proeftuin van de circulaire economie. Vorig jaar was de grond net bouwklaar, nu is er volop leven in deze volledig duurzaam gebouwde creatieve hotspot.

 

> Bekijk het Utrechtse programma van De Dag van de Architectuur.

> Lees meer over de locaties van project ‘Werkspoorkwartier: Creatief Circulair Maakgebied’.