Nieuws

Buurman Utrecht start in 2019: lokaal hergebruik in Werkspoorkwartier

Buurman Utrecht, een werkplaats en bouwmarkt voor hergebruik van materialen, start in 2019 op het Hof van Cartesius in het Werkspoorkwartier. Projectpartner Buurman richt zich op het ontwikkelen van de ‘Circular Hub’ in Werkspoorkwatier.

buurman werkplaats materialen

Buurman in Werkspoorkwartier

In de lente van 2019 hoopt Buurman Utrecht haar deuren te openen. Net als de vestiging in Rotterdam staat Buurman Utrecht voor lokaal hergebruik. Dit geldt in het Werkspoorkwartier, maar ook in de rest van de stad en provincie. In plaats van het storten, verbranden of laagwaardig recyclen van restmaterialen worden materialen een nieuw leven ingeblazen via de werkplaats.

Buurman zet ruime ervaring met hergebruik van materialen in voor de ontwikkeling van de ‘Circular Hub’ in Werkspoorkwartier. Deze Circular Hub maakt lokaal hergebruik van materialen voor bouw en inrichting mogelijk voor scholen, bedrijven, organisaties en consumenten.

Zo brengt Buurman in verschillende workshops de circulaire economie in de praktijk en biedt een kans om out-of-the-box te denken en hands-on te ontwerpen. Daarnaast biedt het bedrijf mogelijkheden om gebruikt materiaal aan te bieden of aan te schaffen via de bouwmarkt. Ook zijn er werkbanken en materialen te huur in de openbare werkplaats.

Samenwerken aan een creatief, circulair maakgebied

Buurman Utrecht gaat samenwerken met Erfgoed Werkspoor Utrecht, DePlaatsmaker, BOOT, Utrecht Sustainability Institute, Hogeschool Utrecht, Hogeschool voor de Kunsten en Hof van Cartesius om praktijk en kennisontwikkeling aan elkaar te koppelen en te werken aan een creatief en circulair Werkspoorkwartier. Deze samenwerking wordt mogelijk gemaakt door het programma Kansen voor West van de EU.

 

> Meer lezen over Buurman Utrecht

> Meer lezen over de ontwikkelingen in Werkspoorkwartier