werkspoorfabriek utrecht

Nieuws

Bezoek EFRO Comité van Toezicht

Vrijdag 19 mei bezocht het Comité van Toezicht van het EFRO-programma Kansen voor West het Utrechtse Werkspoorkwartier. Helaas kon de geplande excursie door het gebied niet doorgaan in verband met COVID-19, maar de Werkspoorfabriek leende zich voor een mooi overzicht van het project. Dit gebeurde zowel in de vorm van een presentatie door projectcoördinator Tony Schoen als door een blik op de Haven en de Werkspoorkathedraal. De aanwezigen waren onder de indruk van de circulaire ontwikkelingen in het gebied.

luchtfoto werkspoorkwartier utrecht

 

Het EFRO-programma financiert projecten rond innovatie en werkgelegenheid in de provincies Noord- en Zuid-Holland, Flevoland en Utrecht, en de vier grote steden daarin. Ook Werkspoorkwartier in Utrecht wordt ondersteund door Kansen voor West.

Het Comité van Toezicht bestaat uit vertegenwoordigers van publieke partijen, zoals gemeenten en provincies, en maatschappelijke organisaties. Zij houden toezicht op hoe het programma verloopt en of doelstellingen gehaald worden. Ieder jaar bezoekt het comité één van de deelnemende projecten. Deze keer dus Werkspoorkwartier, creatief en circulair maakgebied.