onthulling plattegrond

Nieuws

Wethouder onthult plattegrond met creatieve, circulaire locaties Werkspoorkwartier

Sinds 14 april is het Utrechtse Station Zuilen een plattegrond rijker, met daarop opvallende creatieve plaatsen van het Werkspoorkwartier. Tijdens de Culturele Zondag Go West onthulden wethouder van cultuur Anke Klein en Alan Grommers van het Ondernemersfonds Utrecht dit bord. Hierbij spoorden ze bezoekers aan om het unieke gebied verder te verkennen.

onthulling plattegrond

De nieuwe plattegrond van Werkspoorkwartier staat bij de entree van Station Utrecht Zuilen en is tot stand gekomen met steun van het Ondernemersfonds. Op het bord staan circulaire en creatieve gebouwen, bedrijven en ontwikkelingen. Wethouder Anke Klein moedigde tijdens de onthulling op 14 april 2019 de aanwezigen aan om de rijkdom van het gebied te ontdekken. Werkspoorkwartier biedt allerlei activiteiten, die zowel voor bezoekers als bedrijven interessant zijn.

Van dichtbij maakten bezoekers van de Culturele Zondag Go West kennis met het circulaire karakter van Werkspoorkwartier. Zo waren er voor hen papieren versies van de plattegrond beschikbaar. Met dit kaartenboekje werden zij aangespoord om zelf op pad te gaan. Ook ontvingen de aanwezigen van de onthulling spoorkoeken, een variant op de oude spoorpunten. De Brakkerij, circulaire brouwerij en bakkerij gevestigd bij het Hof van Cartesius, maakte deze koeken van oud brood.

Go West was de tweede Culturele Zondag die zich buiten de binnenstad afspeelde en deed verschillende wijken in het gebied aan, waaronder Werkspoorkwartier. Programmaonderdelen die een kijkje boden in de ontwikkelingen in Utrecht-West waren populair onder het brede publiek. Met het EFRO-project ‘Werkspoorkwartier: Creatief Circulair Maakgebied’ transformeert Werkspoorkwartier naar een aantrekkelijk en duurzaam gebied. Verschillende locaties die onderdeel zijn van dit project staan op de nieuwe plattegrond en openden tijdens Go West hun deuren.