Nieuws

Werkspoorkwartier hoofdlocatie van Utrechtse Dag van de Architectuur

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 juni viert Utrecht ‘de Dag van de Architectuur. Iedereen met interesse voor architectuur en stedelijke ontwikkeling kan binnenkijken bij verschillende duurzame projecten binnen de stad. Centraal in het Utrechtse programma staat het creëren van een gezonde en circulaire stad. De hoofdlocatie van deze editie is gebied Werkspoorkwartier.

 dag van de architectuur 2017 utrecht

Circulaire economie in Werkspoorkwartier
Dit jaar is het bedrijventerrein Werkspoorkwartier de hoofdlocatie van de Dag van de Architectuur. In het project ‘Werkspoorkwartier: Creatief Circulair Maakgebied’ wordt de locatie herontwikkeld tot een creatief en circulair maakgebied. Bestaande gebouwen zoals de Werkspoorkathedraal worden circulair gerenoveerd. Het Hof van Cartesius is een voorbeeld van experimenteel bouwen met hergebruikt materiaal. Op 17 juni houden beide bouwwerken open huis. Initiatiefnemers lichten hierbij het materiaalgebruik van het Hof van Cartesius toe. Hier starten tevens diverse activiteiten en routes in en door het gebied.

Een gezonde stad
De Dag van de Architectuur wil zoveel mogelijk bezoekers laten kennismaken met architectuur en stedenbouw in de leefomgeving. Door publieke thema’s aan te spreken, krijgt het publiek inzicht in de rol van architectuur in sociaaleconomische en ruimtelijke vraagstukken. Utrecht wil een toegankelijke en leefbare stad zijn. Tijdens het evenement is dan ook aandacht voor een toekomst waarin iedereen meewerkt aan een gezonde stad.

Kennismaken met bijzondere bouwkunst
Tijdens de Dag van de Architectuur maakt het publiek kennis met iconische gebouwen en bijzondere bouwkunst in de leefomgeving. Geïnteresseerden hebben de mogelijkheid om bouwwerken die normaal gesloten zijn te bezoeken. Het gehele programma van de Utrechtse Dag van de Architectuur van 2017 is te vinden op de website van AORTA.