Nieuws

Werkspoorkwartier gastheer Dag van de Stad

Het Werkspoorkwartier is vandaag, 30 oktober, het decor van de Dag van de Stad. Op dit oude industrieterrein in Utrecht komen ruim 1500 mensen bij elkaar die dagelijks werken aan toekomstbestendige steden. Ze wisselen daar ervaringen uit over duurzame stedelijke ontwikkeling. Er zijn ook workshops over circulaire gebiedsontwikkeling, waar Werkspoorkwartier zelf een mooie proeftuin voor is.

De Dag van de Stad vindt plaats in de Werkspoorkathedraal. In deze voormalige werkloods komen bestuurders, ondernemers, wetenschappers en stadsbewoners samen om kennis en ervaringen uit te wisselen over stedelijke ontwikkeling. Op de agenda staan de grote uitdagingen van de stad: Hoe maken we steden duurzaam, gezond én aantrekkelijk voor bewoners en ondernemers?

De bezoekers pakken dit op in verschillende themapaviljoens. Zo zijn er paviljoens over de circulaire stad, de bouwende stad en de ondernemende stad. De Werkspoorkathedraal is zelf een mooi symbool voor deze drie thema’s. Ooit werden hier grote staalconstructies als bruggen en treinen gemaakt, nu is het een thuisbasis voor innovatieve ondernemers en evenementlocaties.

De bezoekers nemen ook een kijkje buiten de werkloods. Zo is er een excursie naar het Hof van Cartesius, verderop in het Werkspoorkwartier. Dit is een circulaire werk- en ontmoetingsplek, gebouwd van reststromen en afval uit de bouw.

Het Hof van Cartesius is onderdeel van een groter project, om het voormalige industrieterrein in vier jaar te transformeren tot een vestigingsgebied voor creatieve, circulaire maakbedrijven. Zo sluit de Dag van de Stad mooi aan bij de ontwikkelingen in het Werkspoorkwartier.

Foto onder: Robin Berg deelt namens We Drive Solar hybride autodrop uit na pubquiz over duurzame mobiliteit