Nieuws

Ruim honderdvijftig bezoekers bij ‘Afval? Dit kun je ermee doen!’

Meer dan 75 kinderen en hun ouders gingen tijdens het Weekend van de Wetenschap op Circulaire Ontdekkingstocht. Op 6 oktober op het Utrecht Science Park namen zij enthousiast deel aan ‘Afval. Dit kun je ermee doen!’ en leerden over bouwen met hergebruikte materialen zoals dit in het Utrechtse Werkspoorkwartier gebeurt.

weekend van de wetenschap circulair bouwen

 

In Afval. Dit kun je ermee doen! maakten kinderen én hun ouders van dichtbij kennis met de praktijk van de circulaire economie. Op de regenachtige zondag bezochten zij bijvoorbeeld de roadshow, samengesteld met onderdelen vanuit Werkspoorkwartier. Te zien en te voelen op deze expositie waren hergebruikte materialen, biobased producten en films over het iconische circulaire gebied. Blikvanger was de kerstboom uit sloophout, zoals die bij Buurman Utrecht gemaakt kan worden.

Naast de roadshow vielen ook de kahoot kwis over Werkspoorkwartier en de circulaire LEGO-bouwwedstrijd erg in de smaak bij het publiek. Beide wedstrijden leverden enthousiaste deelnemers en winnaars op, die zo de circulaire economie op een mooie manier meekregen.