Nieuws

Films ‘Een betere wereld in de buurt’

Twee initiatieven uit het Utrechtse Werkspoorkwartier staan centraal in de filmserie Wat er wel kan. Maak kennis met de educatieve projecten van Professor Loep en de culturele vrijhaven De Nijverheid.

Filmer Frank Jan Kat en Utrechter Pieter Klein onderzoeken in de serie Wat er wel kan Utrechtse initiatieven om de wereld mooier te maken. De serie is te volgen op het themakanaal UStad van RTV Utrecht en op het Youtube kanaal “Een betere wereld in de buurt”.

De Makers bij Professor Loep

In de werkplaats van Het Hof van Cartesius verzorgt Professor Loep educatieve projecten rondom kunst, techniek en natuur voor kinderen tot 99 jaar. De Wat er wel kan-aflevering volgt Pepijn, die niet meer naar een normale school kan gaan en aan de slag gaat in de groep De Makers. Dit activiteitenprogramma biedt ruimte aan thuiszitters en/of hoogbegaafden om zelf te doen en te maken. In de maakruimte en het Kunstlaboratorium van Professor Loep worden zij positief geïnspireerd en ondersteund in hun talenten, zelfvertrouwen en autonomie. Pepijns grootste uitdaging? Dat is ‘het schroefje erin krijgen’.

  • Bekijk de film Een betere wereld in de buurt – Professor Loep:

Culturele vrijplaats De Nijverheid

Eerder bezocht Pieter Klein al De Nijverheid, culturele vrijhaven aan de Nijverheidsweg en één van de aanjagers van creatief ondernemerschap in Werkspoorkwartier.

  • Bekijk de aflevering De Nijverheid. Een culturele Vrijplaats: