Nieuws

Circulaire ontdekkingstocht bij Weekend van de Wetenschap

Op zondag 6 oktober 2019 opent de Universiteit Utrecht haar deuren tijdens het Weekend van de Wetenschap. De ervaringen in circulair bouwen uit het Utrechtse Werkspoorkwartier ontbreken natuurlijk niet in het programma.

Credits: iStock, Kanate

Weekend van de Wetenschap

Tijdens allerlei gratis activiteiten op het Utrecht Science Park kijken bezoekers achter de schermen in de wereld van wetenschap en techniek. Het Weekend van de Wetenschap richt zich op kinderen van 8 tot 12 jaar, maar is leuk en leerzaam voor iedereen.

De Universiteit Utrecht biedt een bomvol programma waarin je meemaakt hoe onderzoek werkt, waar je al je vragen kan stellen aan wetenschappers en waar je zelf aan de slag gaat met experimenten en mee kan doen met workshops.

Circulaire Bouwmeester

Onderdeel van het programma is Afval? Dit kun je ermee doen!, waar je ontdekt op welke manieren je materialen kunt hergebruiken. Kinderen gaan op een circulaire ontdekkingstocht. Ze leren wat er zo bijzonder is aan circulair bouwen, kunnen ideeën bedenken voor een wereld zonder afval en zelfs een Circulaire Bouwmeester worden.

Centraal in Afval? Dit kun je ermee doen! staat het bouwen met hergebruikte materialen zoals dit in het Utrechtse Werkspoorkwartier gebeurt. Dit gebied is een icoon voor circulaire herontwikkeling, waar kennisinstellingen, gebouwontwikkelaars en ondernemers samenwerken aan een aantrekkelijk vestigingsgebied.