Nieuws

Circulaire hub Buurman Utrecht opent haar deuren

Wie op zoek is naar gebruikte bouwmaterialen kan vanaf nu terecht bij Buurman Utrecht, onderdeel van project ‘Werkspoorkwartier: Creatief, Circulair Maakgebied’. Deze werkplaats en bouwmarkt is een resultaat van een sterke samenwerking in de regio en is op 17 oktober officieel geopend.

opening Buurman UtrechtInitiatiefnemers van de eerste, Rotterdamse vestiging van Buurman openden op donderdag 17 oktober 2019 Buurman Utrecht. In Werkspoorkwartier fungeert Buurman Utrecht als een ‘circulaire hub’ voor bedrijven en bewoners in de directe omgeving. Zo verkoopt Buurman allerlei hergebruikte materialen, waaronder hout, sanitair, verlichting en deuren. Daarnaast kunnen bezoekers workshops in circulair bouwen volgen en een werkbank huren. Ook kan Buurman Utrecht ingezet worden als materiaalscout, dus ontwikkelaars ondersteunen bij het vinden en toepassen van circulair bouwmateriaal.

Locatie

Buurman Utrecht is gevestigd bij Het Hof van Cartesius, groene werkplek en locatie van EFRO-project ‘Werkspoorkwartier: Creatief, Circulair Maakgebied’. De Utrechtse vestiging van Buurman is een initiatief van Bianca Ernst, Charlotte Ernst en Simone Tenda, die ook de drijvende krachten zijn achter Het Hof van Cartesius. Zij hopen – en verwachten – dat veel klussende particulieren en creatieve zelfstandigen de weg naar Buurman vinden om gebruikte materialen een nieuw leven te geven.

Samenwerken in hergebruik

Inwoners van de regio kunnen niet alleen materialen kopen en workshops volgen bij Buurman, ze kunnen ook hun afval doneren aan de bouwmarkt. Tijdens de opstart van Buurman Utrecht kwam een goede samenwerking tot stand met het afvalscheidingsstation aan de Tractieweg. Veel van de houten balken en planken die nu in de winkel worden aangeboden, zijn via het afvalscheidingsstation bij Buurman terecht gekomen. Particulieren dragen bij aan hergebruik van materialen door resthout in te leveren bij de speciale aanhangwagen van Buurman.

 

> Ga naar de website van Buurman Utrecht

> Lees meer over de locaties van EFRO-project Werkspoorkwartier