Nieuws

Circulaire award en nominatie voor Hof van Cartesius

Hof van Cartesius, onderdeel van project ‘Werkspoorkwartier: Creatief, Circulair Maakgebied’, ontving in oktober diverse waardering voor haar circulaire bijdragen, zoals de nominatie voor het Circulair Compliment en de winst van een U-award.


utrecht 4 global goals hof van cartesius award


U-award voor Hof van Cartesius
Hof van Cartesius is een van de vier Utrechtse inspirerende initiatieven die op 7 oktober in de Climate Planet Utrecht een U-award in ontvangst namen. Net als Economic Board Utrecht, Funghi Factory en Zero Waste Project draagt de groene broedplaats positief bij aan de Global Goals, 17 duurzame ontwikkelingsdoelen om een einde te maken aan extreme armoede, ongelijkheid en klimaatverandering.

De HeelUtrechtU-awards worden uitgereikt aan Utrechters die Utrecht én de wereld eerlijker, gezonder, mooier en schoner maken. Met de U-award ontvangt Hof van Cartesius waardering voor het publiekelijk zichtbaar maken van circulaire innovaties: “Hier komen creativiteit, duurzaamheid en ondernemerschap samen in een laagdrempelige ontmoetingsplek, in de wijk én voor de stad“.

> Lees meer over de HeelUtrechtU-awards

 

Nominatie Circulair Compliment
Hof van Cartesius is een van de vijf genomineerden voor het ‘Circulair Compliment’. De inzending van de coöperatie kreeg de meeste likes van het publiek, een mooie prestatie. De jury besloot uiteindelijk dat het Circulair Compliment naar Krijgdekleertjes ging.

Met de uitreiking van het Circulair Compliment lichten de Gemeente Utrecht en Duurzame Week  lokale initiatieven uit die werken aan een duurzame, gezonde en hernieuwbare stad. Het is onderdeel van Duurzame Week in Utrecht, het grootse duurzaamheidsevent van Nederland.

 

Werkspoorkwartier finalist ABN AMRO Circular Economy Awards
Naast Hof van Cartesius ontvangt ook het hele gebied waardering voor de circulaire ambities. Zo is Werkspoorkwartier genomineerd als één van de drie finalisten in de ABN AMRO Circular Economy Awards. De nominatie in de categorie ‘beste circulaire werkgebied’ toont wederom dat Werkspoorkwartier Utrecht voorop loopt in de transitie naar de circulaire economie.

> Lees meer over de finaleplaats van Werkspoorkwartier in de ABN AMRO Circular Economy Awards